Składniki:
To napój ziołowy o wysokiej biodostępności dzięki wykorzystaniu kaskady fermentacyjnej na etapie produkcji. W 1000 ml
produktu znajdują się 33 sugerowane dzienne porcje produktu.
Jedna zalecana porcja MikroSan (30ml) zawiera 3x1010 CFU mikroorganizmów probiotycznych oraz przefermentowaną kompozycję roślinną.
Produkt nie zawiera białka zwierzęcego, glutenu, drożdży i laktozy. Odpowiedni dla diabetyków oraz osób z nietolerancją produktów mlecznych.
Melasa z trzciny cukowej i cukier trzcinowy są spożywane przez bakterie podczas procesu fermentacji i przekształcane w kwas
mlekowy. Produkt końcowy zawiera śladowe ilości cukru. Osad jest czynnikiem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu.
Składniki: woda, melasa i cukry, zioła i mieszanka roślin (ananas, korzeń arcydzięgla, anyż, ziele bazylii, owoc kopru, koper
włoski, owoc dzikiej róży, liść borówki, liść maliny, kwiat czarnego bzu, imbir, liść oliwny, oregano, mięta pieprzowa, rozmaryn,
rooibos, liść koniczyny czerwonej, szałwia, nasiona czarnuszki, lukrecja, tymianek, wyciąg z pestek grejpfruta, wyciąg
z pestek winogron (OPC), Ling Zhi, mikroorganizmy probiotyczne (Bacillus subtilis, Bifidobacterium animalis, Bifidobacterium
bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium,
Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus amylolyticus, Lactobacillus amylovorus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei
01, Lactobacillus casei 02, Lactobacillus casei 03, Lactobacillus crispatus, Lactobacillus delbrückii, Lactobacillus farraginis,
Lactobacillus gasseri, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus johnsonii, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus parafarraginis,
Lactobacillus plantarum, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus zeae, Lactococcus
diacetylactis, Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus).