PROBIOTYCZNY EKSTRAKT ZIOŁOWY SKRZYP & RDEST
Informacje
500 ml – 25 dni stosowania
Produkt Serrapeptase marki NutraMedix został wycofany ze sprzedaży w związku z decyzją Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
500 ml – 25 dni stosowania
Dorośli: 10 ml (2 łyżeczki) 2 razy dziennie lub w okresach zwiększonego zapotrzebowania 15 ml (3 łyżeczki) 2 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub innego napoju.
Dzieci powyżej 7-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 2 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub innego napoju.
WAŻNE INFORMACJE:
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu.
Składniki | Dzienna porcja | %RWS |
energia | 230 kJ/55 kcal | ** |
tłuszcz | 0 g | ** |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | ** |
węglowodany | 11,4 g | ** |
w tym cukry | <1,5 g | ** |
błonnik | <1,5 g | ** |
białko | <1,5 g | ** |
sól | 0,03 g | ** |
Skrzyp polny: kwas krzemowy, flawonoidy (ekwizetryna, izokwercytryna, galuteolina, apigenina), saponiny, garbniki, karotenoidy, kwasy organiczne (akonitowy), kwasy fenolowe, krzemionka, sole mineralne (magnez, potas i glin), witamina C.
Rdest ptasi: flawonoidy (kwercetyna, hyperozyd, awikularyna), kumaryny, krzemionka, garbniki, śluzy, taniny, kwasy polifenolowe, cukry (sacharoza, fruktoza), sole mineralne, witaminy C i K.
Ekstrakt z fermentowanych roślin ziołowych (100%) [w tym: ziele skrzypu polnego (60%), ziele rdestu ptasiego (40%)], zestaw żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych w formie płynnej (min. 2×107 jtk/ml).
Suplement został wytworzony w kaskadowym procesie fermentacji roślin ziołowych z udziałem żywych i aktywnych szczepów bakterii probiotycznych (min. 2×107 jtk/ml), w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.